Инфо

28. фебруар 2024.28. феб 2024.
Н. Личанин на тајм ауту (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)

Н. Личанин на тајм ауту (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)

Личанин: Шест утакмица - шест дербија

Након вишемсечне паузе први мартовски викенд доноси наставак клупске ватерполо сезоне у Србији. Шест најбољих екипа у Србији, међу којима је и Шабац води борбу током марта и априла за плеј фо који ове сезоне обухвата само четири тима. У првом колу Шабац Еликсир дочекује у суботу, од 19 часова Раднички, а осим Крагујевчана ривали Шапчана на домаћем и гостујућем базену биће још: Црвена Звезда и Новобеоградски вукови.

Тренер Немања Личанин на предстојећих шест мечева гледа као на исто толико великих изазова где би нијансе могле одлучивати о победнику.

Нијансе ће одлучивати победнике (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)


-Пред нама је шест дербија, Раднички је први од њих и сваки бод је важан. Не постоји мање важна утакмица или лакши противник. Нови Београд се издвојио на врху, Звезда је друга и тренутно делује да се за два места боримо: Раднички, Партизан и ми, међутим нико не сме потценити Вукове. Реч је о одличној екипи, додатно појачаној и ко им не приступи апсолутно ангажовано може да има велике проблеме. Нема ривала где можемо унапред уписати бодове, али против сваког је циљ победнички.

Раднички је ривал против кога је претходне сезоне прекинута неугодна традиција неуспеха на Градском базену. У суботу обе екипе желе победу.

-Раднички је изузетан ривал. Деценију с њима ради Урош Стевановић, садашњи селектор. У саставу имају много искусних играча, репрезентативаца више држава и многи имају искуство играња Лиге шампиона. Они су у првом делу против јаке Звезде изгубили тек након петераца, а играли су и егал читав меч у Крагујевцу. Морамо бити на највишем нивоу и спремни психички за неиизвестан меч како би могли да остваримо циљ - додаје Личанин.

Нови Београд је једини тим са максималним учинком на старту плеј оф групе. Шабац Еликсир је у нову групу пренео победу и победу након петераца против Партизана. Против екипа са којима су били у истој групи неће играти поново у овој фази. Четири првопласиране екипе ће се пласирати у полуфинале плеј офа.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa