Инфо

5. март 2024.5. мар 2024.
Председник Општине Богатић Милан Дамњановић- званична Фејсбук страница

Председник Општине Богатић Милан Дамњановић- званична Фејсбук страница

Одржана прва седница Општинског већа у Богатићу

Прва седница Општинског Већа одржана је у Богатићу. На дневном реду биле су 22 тачке. Између осталог, већници су се позитивно изјаснили о предлогу Одлуке о буџету за текућу годину. У формирање локалног буџета узели су у обзир ставове и предлоге свих корисника буџетских средстава, имајући у виду њихове потребе и приоритет, као и проценат остварења буџета у претходној буџетској години, истакнуто је на званичној Фејсбук страници председника Општине Богатић.

Утврђен је и предлог кадровског плана Општинске управе, Општинског правобранилаштва, стручних служби и кабинета председника општине Богатић. Директори јавних предузећа изнели су извештаје о раду за претходну годину, о чему су се већници изјаснили позитивно.

Једногласно је усвојена и Одлука о измени Одлуке о усвајању Програма гасификације која треба да се спроведе на територији општине Богатић, а ово је један од значајнијих пројеката који ће се реализовати у општини.

-Општину Богатић очекује израда плана развоја, што су већници такође једногласно подржали. Израда плана развоја општине Богатић спровешће се у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина. Као што сам већ више пута истакао, циљ нам је да у дугорочни план буду укључене све институције, удружења, предузетници, појединци, те позивамо све грађане да учествују са својим предлозима, за опште јавно добро. О усвојеним Одлукама изјасниће се и одборници на наредној седници СО Богатић, заказаној за 11.март- поручио је председник Општине Богатић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa