Инфо

15. март 2024.15. мар 2024.
Фестивал математике поводом Дана броја Pi у ОШ "Стојан Новаковић"

Фестивал математике поводом Дана броја Pi у ОШ "Стојан Новаковић"

Дан броја Pi одржава се 14. марта. Тим поводом у ОШ "Стојан Новаковић", у просторијама матичне школе, одржан је Фестивал математике.

Фото: ОШ "Стојан Новаковић"


Фестивал су организовали сви наставници математике који раде у школи, а концпиран је од низа креативних радионица. Учестовали су сви заинтересовани ученици старијих разреда, док су и они млађи дошли у кратку посету. Сви су били одушевљени када су схватили колико математика може бити забавна.

ОШ "Стојан Новаковић"


-Ученици су имали прилику да схвате да математика није само оно што се учи на часовима, већ да је много више од тога. Математика је и: играње шаха, дама, танграма, мице, икс-окса, слагање Рубикове коцке, Ханојских кула, разоткривање трикова картама, прављење Pi наруквица, али и јестивих модела Платонових тела. Уз све ове забавне садржаје, могла се чути и прича о настанку шаха, кинеском множењу, о клинастом писму, египатским бројевима, а присутни су могли прелистати и Енциклопедију дечијих игара, књигу о стварању математике, као и књигу о изумима који су променили свет. Ученици нису скривали своје одушевљење, док су откривали лепоте математике. Сигурни смо да није било детета које није пронашло свој кутак у некој од учионица, кажу у "Стојановој" школи.


ОШ "Стојан Новаковић"

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa