Инфо

24. март 2024.24. мар 2024.
Победе пут ка плеј офу (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)

Победе пут ка плеј офу (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)

Мачва остала у плеј оф борби, мора боље на гостовањима

Рунда која остаје иза нас била је успешна за шабачку Мачву. Остварена је убедљива победа против новобеоградског Радничког, а погодовао је и реми Вршца и Дубочице. Тренутно је минус црвено-црних у односу на позицију осам два бода, али томе треба додати податак да данас Колубара има прилику да преузме осмо место победом против Текстилца на свом терену. У том случају минус Мачве би поново био минус четири.

Слаб учинак на гостовањима ствара проблеме (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)


Било како било, финиш је сезоне, а Мачва мора да значајно поправи учинак на гостовању како би могла да се позиционира у плеј оф борби. До краја су преостале још четири рунде. Мачва гостује у Лесковцу у наредном колу, а потом у претпоследњем колу игра против Графичара у Београду. У последњих шест мечева на гостовању Мачва је претрпела шест пораза, а последњи успех је оставрила крајем новембра.

На свом терену ће шабачки прволигаш угостити Нови Сад и у последњем колу великана и вероватно новог суперлигаша ОФК Београд.

У оптицају је још 12 бодова. Прва лига ове сезоне је таква да је бодовна разлика углавном мала, те пласман у плеј оф не гарантује само седам рунди против јаких екипа, већ ће и осмоласирани клуб на старту, уз успешан низ моћи да се укључи у борбу за суперлигашки бараж. У овом тренутку десетопласирану Мачву и четвртопласирано Смедерево раздваја шест бодова
Д. Б.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa