Инфо

3. април 2024.3. апр 2024.
шабачки баскинаши (фото: Глас Подриња)

шабачки баскинаши (фото: Глас Подриња)

Донација за шабачке баскинаше

Иако је једини у Србији шабачки играчи баскина већ има значајне резултате у Европи. Припрема наредних такмичења биће олакшана уз нову спортску опрему, донацију Моцарт фондације.

Вредни тренинзи доносе резултате (фото: Глас Подриња)


Део опреме шабачког баскин колектива су нове гарнитуре дресова, сет лопту и нови мобилни мали кошеви неопходни за ову инклузивну дисциплину.

-Баскин је више од спорта, нешто јединствено и задовољство нам је да помогнемо сјајним људима и подржимо њихов рад. Приче о хуманости, пријатељству и солидарности су наша инспирација. Шампионски дух се не гради само на великим борилиштима, већ и кроз упорност и тренинг упркос свим изазовима - истакла је Милица Чокајац из фондације "Моцарт".

Донација Фондације на иницијативу Курира (фото: Глас Подриња)


Идеја о донацији је потекла од портала листа Курир који су открили причу о шабачким баскинашима, о којима се није много говориило у јавности бан локалног нивоа.

-Драго ми је што смо остварили резултате који су нас учинили видљивијима. Кроз вредну донацију стварамо услове за још боље тренинге и боље резултате. Надамо се да ће ускоро бити још клубова у Србији и да ће спорт достићи виши ниво - изјавио је тренер и играч Живан Милошевић.

Кошеви, дресови и лопте за баскинаше (фото: Глас Подриња)


У свим настојањима шабачки баскин имаће подршку Града.

-Искрено желимо да баскин заживи у целој Србији, да шабачки клуб напредује и кроз дуеле са њима. Велика захвалност фондацији Моцарт и Куриру што су дали пример друштвене одговорности. Као Град смо уз шабачке баскинаше, настављамо да помажемо на различите начине, а жеља је да у догледном периоду будемо и домаћини неке међународне утакмице - рекао је заменик градоначелника Шапца Милан Мачван.

Тимски дух
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa