Инфо

8. април 2024.8. апр 2024.
Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić"

Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić"

8. Сусрети домова здравља Србије

Дом здравља „Др Драга Љочић“ Шабац је од 5. до 7. априла био домаћин 8. Сусрета домова здравља Србије на Златибору у хотелу Палисад.

Тема овог националног Симпозијума била је „Првенција у фокусу примарне здравствене заштите“. Овај симпозијум одржан је под покровитељством Министарства здравља Републике Србије и акредитован је код Здравственог савета Србије.

Dom zdravlja " Pozdravna reč"



Директорки нашег Дома здравља др Јасмини Станковић је припала част да у име домаћина отвори скуп и да се поздравним говором обрати учесницима. Приказан је кратак филм о Граду Шапцу и Дому здравља „Др Драга Љочић“ Шабац који је уприличен интонирањем химне Републике Србије, а у извођењу директорке Музичке школе „Михаило Вук Драговић“ из Шапца Соње Живковић са учеником ове школе Теодором Томићем.

Након тога, испред Министарства здравља скупу се обратио доц. проф. Александар Стефоски који је у име Министарке здравља проф. др Данице Грујичић и директорке РФЗО-а проф. др Сање Шкодрић поздравио учеснике и изразио своје задовољство посећеношћу скупа и одабиром еминентних стручњака из разних области медицине. По први пут на оваквом скупу издат је Зборник радова.


Свечаном отварању су присуствовали и др Александар Пајић, Градоначелник Шапца, као и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић. Др Александар Пајић је поздравио скуп и изразио своје импресије организацијом истог, као и посећеношћу, а потом је говорио о подршци Градске управе Дому здравља по питању кадра и занављања опреме и санитетских возила.


Свечаном отварању присуствовали су и Директорка коморе здравствених установа Србије Снежана Рашић Ђорђевић, затим представници Лекарске коморе, као и директорка Коморе медицинских лекара и техничара Весна Јоцић.

Другог дана Симпозијума прво предавање одржала је проф. др Верица Јовановић, директорка Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ на тему „Јавни здравствени проблем малигних болести и могућности превенције“. Наредни предавач је био проф. др Милош Марковић који је говорио о „Значају имунизације против хуманих папилома вируса у превенцији рака“, затим је говорила проф. др Теодора Бељић Живковић из КБЦ Звездара на тему „Превенција и савремено лечење шећерне болести“, а о превенцији кардиоваскуларних болести говорила је кардиолог др Биљана Деспотовић из Института за кардиоваскуларне болести Дедиње.




Из Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац предавачи су били директорка Дома здравља др Јасмина Станковић на тему „Саветовалиште за одвикавање од пушења“, спец. педијатрије др Марија Мишић говорила је на тему „ХПВ вакцинација у Дому здравља Др Драга Љочић Шабац“, спец. спортске медицине др Јасмина Живковић говорила је на тему „Пливање и деформитети кичме код деце“, спец. гинекологије др Бранко Мишић излагао је на тему „Инфекција хуманим папилома вирусом и карцином грлића материце“, стоматолог др Славица Петрески је имала презентацију на тему „Превенција оралних обољења код деце са хендикепом“, спец. опште медицине др Бранкица Крстић презентовала је на тему „Анализа значаја ефеката едукације пацијената Т2 ДМ у саветовалишту“. На скупу су говорили вмс Данијела Марковић на тему „Школа родитељства дома здравља“, а о „Улози вмс у Дому здравља“ говорила је Сузана Зорић, вмт Милан Алексић говорио је о „Улози медицинске сестре-техничара у Саветовалишту за одвикавање од пушења“.

Симпозијуму је присуствовало преко 300 учесника.

На завршетку скупа директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац саопштила је присутнима да је Дом здравља Ниш домаћин наредних ИX Сусрета домова здравља Србије.



Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa