Инфо

9. април 2024.9. апр 2024.
Beta

Beta

Узми рачун и победи 2024

Влада Републике Србије, уз подршку НАЛЕД-а, покреће први круг наградне игре „Узми рачун и победи 2024“ који ће бити одржан од 25. априла до 8. јуна, а прво извлачење заказано је за 11. мај, уз пренос уживо на првом програму Радио телевизије Србије. Уместо слања фискалних рачуна у ковертама, грађани су право учешћа остварили регистровањем рачуна путем мобилне апликације „Узми рачун и победи“, коју је развила Пореска управа Србије.

printscreen/rts

Апликација „Узми рачун и победи“ доступна је у Гоогле Плаy, Аппле и Хуаwеи продавницама, а у игри учествују рачуни са QР кодом издати на територији Републике Србије у складу са Законом о фискализацији, не старији од 1. јануара 2024, без обзира на вредност. Нови круг доноси и једну новину за безготовинска плаћања - уносом у апликацију, сваки рачун добија јединствени алфанумерички код, а уколико је на рачуну забележен безготовински начин плац́ања (картицом, инстант и др), добија се и још један, додатни код. Сви додељени кодови учествују у јавним извлачењима.

Детаљна правила Наградне игре можете прочитати овде. Наградни фонд овог круга обухвата 10 станова у Београду, укупне вредности од 1,9 милиона евра. Пет јавних извлачења биће одржано од 11. маја до 8. јуна, у емисији која ће бити емитована уживо на првом програму РТС-а, суботом од 18 часова. У сваком од извлачења биће додељено по два стана. Право учешћа у првом и сваком наредном извлачењу имају фискални рачуни унети до 12 часова на дан извлачења. Они рачуни који су регистровани након тога или који нису извучени у емисији, имају право учешћа у наредном извлачењу.

Право учешћа имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем у Републици Србији, а процедура регистрације за учешће је врло једноставна. Након преузимања и инсталирања апликације, потребно је да се направи кориснички налог. Неопходно је унети број мобилног телефона, име и презиме, место, адресу и број личне карте и означити поља која потврђују да је реч о пунолетној особи и да прихвата правила наградне игре и приватности. Након клика на дугме „Регистрација“, учесник ће на број мобилног телефона добити СМС поруку са кодом који је потребно унети у апликацију и завршити креирање профила. Сваки грађанин, поред свог, у апликацији може да отвори још четири налога примера ради за чланове своје породице што ће олакшати старијим особама и другим лицима којима је потребна помоћ с новом технологијом, да учествују у наградној игри.

Уколико апликација захтева ажурирање, потребно је пронаћи је у Гоогле Плаy, Аппле или Хуаwеи продавници и кликнути на дугме "Ажурирање" (Упдате).

У наградној игри Узми рачун и победи 2024 учествују сви фискални рачуни добијени за остварене куповине почевши од 1. јануара 2024. Фискални рачуни који су издати пре овог датума, као и сви фискални рачуни који су послати за претходну наградну игру немају право учешц́а у новом циклусу.
Унос рачуна могуц́ је скенирањем QР кода или ручним уносом ПФР броја и ПФР времена рачуна. За сваки унети рачун добија се јединствени алфанумерички код, а уколико је на рачуну забележен безготовински начин плац́ања (картицом, инстант и др), добија се додатни код. Код се састоји од два, односно три латинична слова, без додатних словних знакова и 6 бројева, структура у облику „АА(А)000000”. Сви додељени кодови учествују у јавним извлачењима.


Важно је обратити пажњу на то да је реч о врсти рачуна „Промет-продаја“ (ознака се налази у горњем делу рачуна, изнад списка купљених производа или услуга). Апликација ће сваком учеснику послати обавештење да ли је успешно унео рачун и неће дозвољавати регистрацију истог рачуна више пута. Такође, учесници ће моћи да остваре увид у све своје скениране рачуне путем апликације, тако да не морају да чувају рачуне у папиру.
Izvor Beta

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa