Инфо

11. април 2024.11. апр 2024.
Једно коло много опције (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)

Једно коло много опције (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)

Путеви Мачве до плеј офа

Викенд одлуке у Првој лиги је пред нама, а у борби за три места у плеј офу учествују четири екипе које имају исти бодовни салдо. Осим Графичара сви имају прилику да победом не мисле на друге исходе, међутим, сваки од такмаца има тешке ривале.

Мачва дочекује ОФК, Шапчани ако победе, играју плеј, оф, реми или пораз не морају бити болни уз дозу фортуне... Међусобни дуели носе превагу у односу на гол разлику.

Корак близу циља - Н. Глушица (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)


Галиматиас рунду пре краја каже да је Мачва у међусобним мечевима појединачно боља од Радничког, док има бољу гол разлику од Графичара и Дубочице (међусобни однос је исти). Уколико буде имала идентичан број бодова као било која од тих екипа, биће испред. Посматрано тако Мачва је у најбољем положају, ипак на мини табели скројеној од четири тима, она је трећа што значи да уколико Дубочица и Раднички остваре исте исходе у последњем колу (победа, пораз, реми), остану на истом бодовном салду, Мачва мора бити боља од њих или се надати да Графичар неће остварити бољи резултат од ње.
У случају победе Мачве, Шабац има представника у плеј офу, без обзира на друге исходе. У случају ремија или пораза, почиње комбинаторика.

Сви желе нову радост са навијачима (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)


Уколико Графичар изгуби у Ужицу, све је јасно и резултати у Шапцу, Смедереву и Убу немају значај. Реми Слободе и Графичара значи да је Мачви потребан најмање реми за плеј оф без обзира на исходе у Смедереву и Убу. Победа Графичара ставља Мачву пред императив победе против „романтичара“ или ремија под условом да Дубочица или Раднички изгубе своје дуеле. Пораз би при том развоју ситуације (победе Графичара против Слободе) значио плеј аут за црвено-црне без обзира на учинак Дубочице и Митровчана.


Мини табела
1. Дубочица 6 3 2 1 6:4 11
2. Раднички (СМ) 6 3 2 1 5:5 11
3. МАЧВА 6 2 2 2 6:4 8
4. Графичар 6 0 2 4 5:9 2

У плеј офу ће сигурно играти: ОФК Београд, Јединство Уб, Текстилац, Смедерево, Инђија

У плеј ауту сигурно: Колубара, Вршац, Металац (ГМ), Младост (НС), Слобода (У), Раднички (НБ) и Нови Сад


Победа најсигурнија опција (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)


Компарација са претходним сезонама
Мачва је већ сада освојила више бодова него у претходне две сезоне током регуларног тока, али у овој ће бити потребно и више бодова за плеј оф. У сезони 21/22. Шапчани су имали 39 бодова и у плеј аут су ушли са деветог места, бодом мање од Лознице која се пласирала у плеј оф. Наредне, 22/23 Мачва је имала 37 поена, а Раднички (НБ) је имао 40 пласиравши се у плеј оф са позиције осам. Извесно је да ове сезоне једна екипа која сада има 41 поен неће у плеј оф, а теоретски је могуће да Грaфичар освоји 44 бода и не буде у плеј оф друштву, док је претходне сезоне такав салдо доносио пету позицију.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa