Инфо

19. април 2024.19. апр 2024.
Фото: Глас Подриња/Ј.Р.

Фото: Глас Подриња/Ј.Р.

Изложба "Буђење" ученика Школе примењених уметности

Библиотека шабачка у сарадњи са Школом примењених уметности поводом Дана града Шапца у галерији градског храма књиге реализовала је изложбу „Буђење“ у оквиру Едиције „Култура ћирилице“. Поставка је до 10. маја отворена за јавност и наставак је дугогодишње сарадње две установе.

-Већ 22 године Библиотека шабачка изложбу „Култура ћирилице“ реализује у сарадњи са ученицима и професорима Школе примењених уметности у Шапцу. Ученици из из године у годину успешно стварају крајње оригиналне поставке изведене на начин који одговара личном сензибилитету младих аутора. Веома плодна, добра и сигурна сарадња са Школом која нам је свима који цене књижевност и уметност даровала сјајне и изузетне радова, али и изнедрила талентоване младе уметнике – навела је директорка Библиотеке шабачке Јелена Подгорац Јовановић.

Инспирацију за своје радове су ученици Школе примењених уметности ове године пронашли у магнолији. Како су истакли из градског храма књиге, „њено цветање представља метафору стваралачког пута – од првих, несигурних потеза до момента када се уметност развија и цвета обогаћујући свет својом лепотом“, те су и ученици подстакнути њном лепотом и симболиком креирали необична уметничка дела.

Директорка Школе примењених уметности Невенка Ђокић наводи да је у реализацији поставке учествовало 124 ученика уз подршку и менторство професорки Мине Ступар и Драгане Малишић.

-Желели смо да укажемо на значај повезаности са природом и свим тајнама које она крије. Магнолија је неисцрпна инспирација у свим културама широм света. Нашим ученицима је била посебно занимљива и инспиративна.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa