Инфо

24. април 2024.24. апр 2024.
Каријерни дани на Одсеку за медицинске и пословно – технолошке студије

Каријерни дани на Одсеку за медицинске и пословно – технолошке студије

На Одсеку за медицинске и пословно – технолошке студије имају веома динамичну седмицу у оквиру Каријерних дана. Студентима се представило доста фирми, а данас су излагања имали представници Banca Intese и козметичке куће HederaVita из Лознице.

Олгица Самуловић (Фото: Глас Подриња)


-Више пута сам учествовала на сличним манифестацијама у Лозници и то у средњим школама, са којима доста сарађујемо. Ученици из струка везаних за нашу делатност долазе код нас на едукације и праксе. Често им држимо предавања која су њима корисна за даљу афирмацију након завршетка школе. Први пут ћемо се представити студентима. Било би интересантно да некога од њих заинтересујемо да се запосли код нас. Интересује ме и како они размишљају, планирају, које су њихове идеје, да ли желе да буду предузетници или да раде у некој фирми. Ја сам ту да им објасним предности и једног и другог, рекла је Олгица Самуиловић, власница фирме Hedera Vita.



Готово све фирме које су имале предавања на овом Одсеку у својим редовима имају запослене који су студије завршили управо овде.

Др Мирјана Антонијевић Николић (Фото: Глас Подриња)


-Имамо сарадњу са великим бројем фирми и компанија у Шапцу и околини. Циљ Каријерних дана и јесте то да студенте упутимо у то како да по завршетку студија нађу посао и то од момента пријављивања, преко припрема за разговор и самог разговора за посао. Битно је да студенти трећу годину заврше припремљени, да знају шта је битно послодавцима и како да започну своју професионалну каријеру, односно да знају шта могу да очекују и на разговору за посао, али и шта је опис њиховог посла, рекла је руководилац Одсека за медицински и пословно – технолошке студије др Мирјана Антонијевић Николић.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa