Инфо

8. мај 2024.8. мај 2024.
Фото Средња школа Коцељева

Фото Средња школа Коцељева

Запажен резултат коцељевачких матуранткиња на такмичењима из економске струке

Представница коцељевачке средње школе није успела да освоји републичко такмичење из рачуноводства одржано 19. и 20. априла у Смедереву, што је претходно два пута пошло за руком старијим ученицима ове школе. Ипак, Андреа Радосављевић, матуранткиња смера економски техничар остварила је, према мишљењу њене менторке Маријане Бајић запажен резултат, јер се нашла на петој позицији у изузетно јакој конкуренцији.

–Прошле и претпрошле године смо били прваци на републичком такмичењу и били смо и у улози домаћина. Ове године конкуренција је била значајно већа. Двадесет економских школа из целе Србије је учествовало. Нисмо се уплашили конкуренције и наша представница Андреа је вредно и предано радила протеклих месеци у жељи да оствари што бољи резултат- рекла је професорка Бајић и додала да су такмичари радили теоријски део и два задатка у трајању од 180 минута, што је било захтевно.

–Андреа се лепо снашла и урадила задатке у предвиђеном року, тако да смо након изласка резултата схватили да је високо позиционирана, на петом месту у озбиљној конкуренцији, где су учесници углавном били ђаци из уско специјализованих економских школа, са великим бројем одељења. Иза нас су остали велики школски центри попут Београда и других великих градова. То је већ само по себи велики успех. Ми смо најмања школа која је учествовала са тако високим пласманом у конкуренцији 20 школа из целе земље. Чини ми се да смо после неколико година учешћа на такмичењима постали препознатљиви као веома успешни такмичари- закључила је Бајић.


Представница коцељевачке средње школе задовољна је постигнутим пласманом и додаје да је најважније да је дала све од себе, те да се исплатио труд и време уложено у рад и вежбање.


–После овога сам стекла нека значајна искуства и сигурна сам да ће ми она помоћи приликом уписа на Економски факултет. Веома је важно за мене што сам “одмерила снаге” са својим вршњацима, схватила где се налазим у односу на друге, спознала ниво свог досадашњег знања и потенцијала. Уз мало додатног ангажовања, труда и рада све може да се постигне. Са професорком сам имала лепу сарадњу- истакла је Андреа.

Фото Средња школа Коцељева


У истом термину ове године одржано је и републичко такмичење из статистике. Средња школа из Коцељеве и на њему је имала свог представника, још једну матуранткињу смера економски техничар Оливеру Нешић, која је у конкуренцији 17 школа успела да заузме седму позицију.

–Спремала сам се месец ипо дана веома озбиљно са професорком Маријаном. Ја сам задовољна и драго ми је што је професорка потенцирала да вежбамо. На крају је добро било, мада је могло и боље. Трему нисам имала, али су израђивачи задатака тражили овога пута нешто што је било мање заступљено претходних година, а ми се на томе нисмо превише задржавали, и због тога ми је било мало теже- каже ученица четвртог разреда која верује да ће ускоро успети да обезбеди индекс новосадског Економског факултета.


Ментор Маријана Бајић истакла је да су најзначајнија такмичења из два најважнија предмета економске струке одржана у истом термину и подсетила да је ученик коцељевачке средње школе пре две године на такмичењу из статистике освојио друго место.


–Ове године смо поново узели учешће на такмичењу из статистике и наша представница која се потрудила и вредно радила, заузела је седмо место од 17 кандидата. И овде су уско специјализоване и много веће школе од наше биле иза нас, тако да не можемо бити незадовољни постигнутим. Треба захвалити ученицима на вољи и жељи да се додатно ангажују, јер данас је проблем пронаћи мотив да се додатно ради. И једна и друга представница су остајале после часова, радиле и вежбале сигурно око два месеца у циљу припреме за такмичења на којима су промовисале првенствено себе, а онда и школу и мене као предавача- оценила је професорка Бајић.

В.Б.

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa