Инфо

20. мај 2024.20. мај 2024.
Фото: Општа болница Шабац

Фото: Општа болница Шабац

Велики одзив Шапчана на превентивне прегледе

На превентивне прегледе који су у недељу 19. маја организовани у Општој болници „Др Лаза К. Лазаревић“, одазвало се 296 грађана. Патолошки налаз ултразвука уочен је код 49 пацијената, 33 имало је повишен крвни притисак, а 12 је било са ЕКГ променама. Они су упућени на даљу дијагностику и лечење.

Висок одзив грађана на бесплатне превентивне прегледе најбоља је потврда повећања јавне свести о значају превенције као основе очувања здравља у нашем друштву, што акцију чини у потпуности успешном, навело је Министарство здравља које је и организовало ову акцију.

– Министарство здравља овом приликом подсећа и позива грађане да редовно одлазе код лекара, а не само кад их нешто заболи, јер откривањем на време потенцијалних обољења могућност излечења је далеко већа – наводи се на сајту Министарства здравља.
Фото: Општа болница Шабац

Шабачка болница била је међу 160 здравствених установа у Србији у којима су у недељу организовани превентивни прегледи. У нашој установи грађанима је рађена комплетна крвна слика, ЕКГ, измерен крвни притисак и урађен ултразвук абдомена, саопштили су из Опште болнице Шабац.

Најновији број

20. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa