Инфо

25. мај 2024.25. мај 2024.
Pixabay

Pixabay

Насловне стране за суботу, 25. мај

Београдски дневни листови на насловним странама за суботу, 25. мај пишу о реакцијама на усвајање Резолуције о Међународном дану сећања на геноцид у Сребреници на Генералној скупштини Уједињених нација, и о другим темама.

АЛО - "Брисел увлачи Европу у рат", тврди премијер Мађарске Виктор Орбан. У тексту "Завршићеш као Фицо" о претњама премијеру Грузије Ираклију Кобахиџеу.

БЛИЦ - "Шта значи резолуција о Сребреници", поводом усвајања резолуције у Уједињеним нацијама.

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ - "Америка прети нестаће Српска ако оде из БиХ!", лист пише о реакцијама Сједињених Америчких Држава на најаву захтева за отцепљење Републике Српске, од стране њеног председника Милорада Додика.

ДАНАС - Поводом изгласавања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН "Уздржаност у гласању не значи противљење". Изјава функционера Демократске странке поводом славља које је у градовима у Србији одржано након гласања о резолуцији о Сребреници "Срђан Миливојевић: Ругање жртвама рата у БиХ".

ИНФОРМЕР - О изгласавању резолуције о Сребреници у УН, лист пише под насловом "Тријумф, Србија одбранила истину и свој образ". Лист преноси тврдње мађарског премијера Виктора Орбана "НАТО се спрема за рат против Русије".

КУРИР - Под насловом "Мучно", лист пише о почетку суђења Урошу Блажићу због масовног убиства у Дубони и Малом Орашју. О седници Генералне скупштине УН, лист пише у тексту "Шах-мат, велики успех наше дипломатије".

НОВА - "Злоупотреба резолуције", лист оцењује да председник Србије Александар Вучић изгласавање резолуције о Сребреници у Уједињеним нацијама користи за утврђивање сопственог рејтинга. О протесту Еколошког устанка испред министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре "Ћута 'посетио' Весића и тражио да покаже уговор о Генералштабу".

ПОЛИТИКА - Интервју са министром унутрашњих послова Ивицом Дачићем "Велике силе потцениле су нашу спремност за борбу". Реакције на усвајање резолуције о Сребреници "Сада је јасно ко су прави пријатељи Србије".

СРПСКИ ТЕЛЕГРАФ - "Вучићу спремају страшну освету", наводи лист, говорећи о наступу председника Србије на седници Генералне скупштине УН на којој је усвојена резолуција о Сребреници. О лидеру Новог лица Србије Милошу Парандиловићу у тексту "Избачен из СНС, а сад је главни у опозицији".
Агенција Бета

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa