Инфо

18. јун 2024.18. јун 2024.
(Фото: Глас Подриња/Ј.Р)

(Фото: Глас Подриња/Ј.Р)

Значајни инфраструктурни радови у Северозападној индустријској зони у Шапцу

У Шапцу су у току су радови на инфраструктурном опремању Северозападне индустријске зоне како би се побољшали услови за постојеће инвеститоре и будуће инвеститоре у граду.

Град радове спроводи уз финансијску подршку Европске уније у износу од скоро 620.000 евра преко програма ЕУ ПРО Плус који се реализује у сарадњи са Министарством за европске интеграције. Такође, Шабац ће у уложити средства у износу већем од 840.000 евра.

Планирана је изградња 335 метара атмосферске канализације и 2.380 метара путева у четири улице у Северозападној индустријској зони, а завршени су радови у улици Нова 6.
Фото: Глас Подриња/Ј.Р.

Како је рекао градоначелник Шапца дрАлександар Пајић, шабачка Индустријска зона се простире на 600 хектара, а овим радовима ће се завршити инфраструктурно опремање 69 хектара земљишта за нове инвеститоре.

-Циљ нам је да ових 69 хектара које су купиле компаније, тачније њих 15 опремимо инфраструктурно. Под тим подразумевамо не само путну инфраструктуру, већ и воду и канализацију, али и све друго неопходно за несметано функционисање инвеститора. Ово је велики пројекат, и захвални смо ЕУ на средствима и подршци. Трудимо се да преко пројеката ЕУ, министарстава добијемо значајана средства и уложимо их у Шабац. Морам да нагласим да је Југокоп-Подриње као извођач радова на висини задатка и да поштује предвиђене рокове. Неки сегменти су завршени и пре планираног – појаснио је градоначелник и додао да ће више од 1.500 радих места бити отворено у Северозападној индустријској зони.

Фото: Глас Подриња/Ј.Р.
М.Ж.Б.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa