Инфо

20. јун 2024.20. јун 2024.
Глас Подриња

Глас Подриња

Коцељева: Од септембра настава у уређеном и безбедном простору

Радови на реконструкцији четвороразредне школе у Баталагама почели су прошлог септембра, а ђаци ће се у потпуно уређен објекат, према најавама надлежних, уселити у новој школској години.

Пројекат вредан око 12 милиона динара у целости је финансиран из локалне касе.

Глас Подриња


–Делови старог објекта који су били у великој мери руинирани и сувишни су срушени, док је остатак зграде у потпуности обновљен. Санирали смо и уредили оно што је заиста неопходно за функционисање школе и простора који ће моћи да користе и мештани села. Дакле, уподобљена је школа постојећем стању на терену, реалним потребама и доведена у једно пристојно стање- изјавио је председник општине Коцељева приликом обиласка школе у Баталагама и додао да се сређује и простор око објекта.


Он је подсетио да је на месту обновљене школске зграде до недавно био руиниран објекат на који се није обраћала пажња последњих неколико деценија, оцењујући да је стара школа представљала превасходно небезбедан простор за децу.


–Рекао бих да је била право ругло у центру села. Ван употребе и сврхе. Заиста се налазила у стању рушења и било је неопходно да се нешто предузме. Наш инспектор је забранио боравак у тој згради, а посебно није било дозвољено да у њој бораве најмлађи. Очекујемо да ће ђаци од септембра у новој школској години ући у нову школу, много уређенију, прилагођенију 21.веку и пре свега безбеднију за ученике и наставнике- поручио је Душан Илинчић.

Глас Подриња


Основци из Баталага су школску годину која је на измаку провели у алтернативним просторијама у селу које су испуњавале основне услове за обављање наставе, стрпљиво чекајући да се врате у своју школу.


В.Б.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa