Инфо

20. јун 2024.20. јун 2024.
Радови на изградњи водоводне мреже (Фото: Глас Подриња/Ј.Р)

Радови на изградњи водоводне мреже (Фото: Глас Подриња/Ј.Р)

Радови на изградњи водоводне мреже Мишар-Миокус

Фото: Глас Подриња/Ј.Р.

У току су радови на изградњи примарне водоводне мреже на потезу Мишар-Миокус у дужини од 3,9 километара. Вредност инвестиције износи 70 милиона динара.


Градоначелник Шапца др Александар Пајић наводи да радови теку предвиђеном динамиком, а завршетак се очекује за шест месеци.

-За овај пројекат смо од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде додбили половину потребних средстава, а другу половину је обезбедио Град Шабац. Ово је значајно за сва она домаћинства која могу одмах да се прикључе. У плану је припрема планске документације коју ради ЈКП Водовод Шабац како бисмо радили на секундарној мрежи и како би велики број домаћинстава из Миокуса, Кормана, Жабара, Орашца, Предворице и Мрђеновца моћи да се прикључи на водоводну мрежу како би имали контролисану и здраву пијаћу воду – рекао је градоначелник и додао да овим инвестицијама Град испуњава обећања дата грађанима како би се створили што бољи услови за све.
Фото: Глас Подриња/Ј.Р.

-До сада смо урадили више од 23 килметра водоводне мреже. Од Јеленче до Церовца у дужини од 6 километара. Мала Врањска око 4 километара. Од Прњавора до Рибара крак је у завршној фази у дужини од 2,1 колометара, док је у Слепчевићу урађено 2,8 километара. Такође, 2,8 километра од Касраских ливада до Богосавца и од Богосавца до Добрића 2,3. То су све завршени примарни водводни радови на мрежи.

Директор ЈКП Водовод Шабац Јован Вранеш истиче да су ово значајни инфраструктурни радови.
-Подршка Министарства је доказ значаја пројекта и радова. У последње две године радимо на ширењу водоводне мреже у приградским насељима. Мештани већ дуги низ година имају проблема са водом, те радимо на томе да имају квалитетну воду.
Фото: Глас Подриња/Ј.Р.
М.Ж.Б.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa