Инфо

30. август 2018.30. авг 2018.
Фото: И1

Фото: И1

У недељу оснивачка скупштина Савеза за Србију и Главни одбор ДС-а

(Бета) - Скуп опозиционих партија на ком ће бити потписан споразум о оснивању Савеза за Србију биће одржан у недељу, 2. септембра у београдском центру Сава.

Како је најављено из покрета Двери, скуп ће почети у 17 часова.

Оснивачи Савеза за Србију ће по досадашњим најавама бити бивши председник ДС и бивши градоначелник Београда Драган Ђилас, Народна странка Вука Јеремића, Левица Србије Борка Стефановића, покрет Двери, Демократска странка, синдикат Слога, Здрава Србија Милана Стаматовића и Заједно за Србију Небојше Зеленовића.

Истог дана ће у Београду бити одржана и седница Главног одбора Демократске странке (ДС) на чијем је дневном реду подношење извештаја о раду странке и избор тела и органа ДС-а.

Главни одбор ДС-а на седници одржаној у јуну донео је одлуку о учешћу те станке у формирању Савеза за Србију а председник странке Зоран Лутовац изјавио је да у ДС нема несугласица по том питању, како то пишу поједини медији.

Он је додао да верује да ће подршка уласку у Савез за Србију бити потврђена и на седници Главног одбора у недељу.

"Подршка Савезу је општа и стабилна широм Србије и то ће се потврдити на седници Главног одбора", рекао је Лутовац за издање дневног листа "Данас" од четвртка.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa