Инфо

14. септембар 2018.14. сеп 2018.

На Сајму прехране у Москви 13 компанија из Србије

Српке прехрамбене компаније представиће свој производни и извозни потенцијал на Међународном сајму прехране ЊорлдФоод 2018, који се одржава од 17. до 20. септембра у Москви, најавила је данас Привредна комора Србије.
ПКС и Развојна агенција Србије, уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији, организују представљање производних програма 13 српских компанија из области производње и прераде воћа и поврћа, житарица, месне индустрије и дијететских суплемената.
"Учешће српских компанија привукло је пажњу експерата водећих руских трговинских ланаца (Х5, Магнит, Дикси, Магнолија) и дистрибутера прехрамбених производа, који су унапред потврдили посету и већ одредили термин сусрета са представницима српских компанија на националном штанду Србије", наводи се у саопштењу ПКС.
Додаје се да традиционално учешће српских компанија на једној од најугледнијих међународних изложби прехрамбених производа у Русији, региону Заједнице независних држава и шире, директно доприноси квалитетнијем позиционирању српских брендова и расту укупног извоза српске привреде.
Њорлд Фоод Мосцоњ постоји 27 година и одржава се на преко 56.000 квадрата у оквиру сајамског изложбеног простора "Експоцентар". У 2017. години сајам је посетило око 30.000 људи из 90 земаља који су имали прилику да виде производни програмом више од 1.516 излагача из 62 земље.
"Трговинска размена Србије и Русије у првој половини 2018. године бележи позитивна кретања, а извоз из Србије био је у вредности 546,6 милиона долара, што је 16,17 одсто више него у истом периоду претходне године", навела је ПКС и истакла да је Русија по вредности трговинске размене трећи трговински партнер Србије.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa