Инфо

15. септембар 2018.15. сеп 2018.
Н1: Телеком купује кабловске оператере, опасност од државне контроле медијског поља

Н1: Телеком купује кабловске оператере, опасност од државне контроле медијског поља

Бета) - Генерални директор Телекома Србија Предраг Ћулибрк изјавио је да је та компанија у преговорима са одређеним бројем кабловских оператера и да планира аквизиције неколико компанија у тој области, као и да Телеком има финансијских капацитета за те планове, преноси телевизија Н1.
У тексту под насловом "Нове могућности за државну контролу медијског поља", Н1 наводи да Ћулибрк није саопштио о којим оператерима се ради, као ни зашто се компанија одлучила за куповину других предузећа уместо на развијање сопствених капацитете.

"Н1 незванично сазнаје да је за ове операције одвојено неколико стотина милиона евра, као и да је Телеком спреман да кабловске операторе са којима преговара купи и по многоструко већим ценама од тржишних", наводи се на порталу тог медија.

Према изворима те телевизије, у току су преговори за аквизицију једног кабловског оператора по цени од близу 200 милиона евра, "иако се тржишна вредност те компаније процењује на око 50 милиона евра".

Н1 оцењује да би Телеком, који је у већинском државном власништву, аквизицијом кабловских оператера повећати могућности државе да контролише који ће се телевизијски канали налазити у понуди.

У тексту се наводи и да је аквизиција кабловских оператера у супротности са европским законодавством и праксом да држава напушта медијско поље и да би она "отварила нове могућности контроле од стране државе".

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa