Инфо

2. октобар 2018.2. окт 2018.

Ружић: Не постоји политички криминал према опозиционим општинама

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је да је састанак са представницима града Шапца и општина Параћин и Чајетина организован како би се постигло уверење код тих локалних самоуправа да не постоји никакав "политички криминал" према њима.
На иницијативу председнице Владе Србије Ане Брнабић, министар Ружић је организовао састанак са градоначелником Шапца Небојшом Зеленовићем, председником општине Параћин Сашом Пауновићем и замеником председника општине Чајетина Арсеном Дјурићем, ради налажења решења за њихове захтеве.
Реч је о представницима три од укупно шест опозиционих локалних самоуправа у Србији који сматрају да их републичка власт дискриминише и да притисцима покушава да "прекомпонује" и власт у тим местима. 
Они су са ресорним министром разговарали о изборним правилима, ресветљавању питања "прекомпоновања" локалних власти и институционалним притисцима на локал.
Ружић је истакао да је том министарству одувек био важан дијалог са представницима општина и градова и да за њега ниједан председник општине то јест града нема у том смислу "ексклузивитет".
"Јасно је да сте за мене и министарство које водим сви једнаки. Али, опет, с обзиром на изнете захтеве, залагаћемо се за редовне састанке и друге начине комуникације како бисмо их и решили", рекао је Ружић.
У том циљу биће организоване радне групе, а на крају и округли сто, на којима ће бити разматране теме од значаја за представнике ових локалних самоуправа.
Саговорници су се сложили да је важно позвати у рад тих тела и невладине организације које се баве овим питањима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa