Инфо

15. октобар 2018.15. окт 2018.

Радна група за праћење спровођења закона о помоћи породици

Радна група за праћење спровођења мера које су прописане Законом о финансијској подршци породици са децом формирана је данас и на њеном челу ће бити министарка без портфеља у Влади Србије, задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић.
Како се наводи у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, чланови Радне групе су представници тог министарства и Министарства финансија, као и Републичког завода за статистику и Републичког завода за социјалну заштиту.
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да ће се у складу са економским могућностима мере тог Закона прилагођавати новим околностима.
"Формирали смо Радну групу како бисмо пратили спровођење Закона с једне стране, али паралелно са тим и на који начин неким будућим изменама овог Закона да помогнемо мајкама у Србији. Радна група ће одговорно и свакодневно вршити анализу мера, јер само уз помоћ конкретних података и правих чињеница можемо планирати неке будуће измене Закона које ће бити у корист мајки", казао је Ђорђевић.
У саопштењу се додаје да је Ђорђевић рекао да ће Влада Србије из године у годину издвајати све више новца за мајке, као и да је у плану увеђење и додатних привилегија, али све у складу са економским могућностима земље.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa