Инфо

19. октобар 2018.19. окт 2018.
Град Шабац: Одговор Бирманчевићу

Град Шабац: Одговор Бирманчевићу

Јучерашње излагање народног посланика Бобана Бирманчевића у Скупштини Србије још један је пример покушаја криминализације власти у Шапцу и притисака на опозиционе локалне самоуправе, што ће бити тема извештаја градоначелника Шапца у Стразбуру 6. новембра.

У Скупштини Србије, највишем представничком телу, у присуству потпредседнице Владе, посланик Бирманчевић бива награђен аплаузом за низ неоснованих и ничим поткрепљених оптужби на рачун градоначелника. То је највећи доказ урушавања владавине права и изгледа грађана ове земље да живе у складу са цивилизацијским вредностима европских земаља.

Српска напредна странка врши притисак на судове, злоупотребљава тужилаштво и полицију, БИА и целокупан репресивни апарат државне власти да би уништила свакога ко другачије мисли.

Бесправна хапшења, употреба силе у изборима и после избора, застрашујућа системска корупција, бескрупулозна производња лажних вести кроз манипулисање режимским медијима, биће изнете пред Савет Европе.

Како се Бобан Бирманчевић, позивајући се на истину и хвалећи ефикасност државе у издавању грађевинских дозвола, није сетио да каже да је управо Шабац рекордер у овом послу? У то се уверио и актуелни Лидл, а Јазаки је баш због ефикасне локалне администрације дошао у Шабац, упркос опструкцији државног врха.
И поред претњи државних функционера који у сред Шапца обећавају да ће уз помоћ државних органа срушити легално изабрану шабачку власт, овај град је двоструки шампион локалног развоја, што су морала да признају и надлежна министарства.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa