Инфо

8. новембар 2018.8. нов 2018.
Војни синдикат Србије: Рад на "црно"

Војни синдикат Србије: Рад на "црно"


Војни синдикат Србије саопштио је данас да је на Војномедицинској академији део људи ангажован на основу Уговора о привременим и повременим пословима, прецизирајући да је реч о медицинским техничарима и болничарима, али да се одредбе закона о раду не поштују и не спроводе.
Ови уговори се, објаснио је синдикат, закључују на шест месеци, после чега се закључује нови уговор и накнада за рад износи мање од законом загарантоване минималне зараде, а одређени часови рада се и не исплаћају.
Синдикат је указао и на проблем са уплатом доприноса, јер се "у пракси дешава да лице које је радило годину дана, оствари девет месеци стажа осигурања".
"Напомињемо да су овим лицима уговори о раду истекли у августу 2018. године, да су и после истека уговора по дотадашњој пракси наставила да раде, те практично раде 'на црно', да овим лицима од тада није исплаћен ни динар накнаде за њихово ангажовање па је практично њихова егзистенција доведена у питање", нагласио је синдикат.
Синдикат је напоменуо да је још почетком ове године апеловао на министра одбране да положај ових лица усагласи са законом, али да "он то није учинио, већ наставља да пропагира 'рад на црно'“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa