Инфо

16. новембар 2018.16. нов 2018.
Богатић обележава Дан превремено рођених беба

Богатић обележава Дан превремено рођених беба

Седамнаести новембар уврштен је од 2011. године у календар Светске здравствене организације, као датум када се обележава Светски дан превремено рођених беба. Свако десето дете на планети роди се пре термина, што је у годишњем збиру 15 милиона превремено рођених беба. У нашој земљи за годину дана се пре времена роди око 4000 деце, односно, 11 беба свакодневно. Превремен порођај се дефинише као порођај 3 и више недеља пре термина. Драгана Ђонлић из Богатића и Јелена Арнаутовић из Бадовинаца своју децу родиле су у 26. гестацијској недељи.
Широм света 17. новембра организују се активности које имају за циљ подизање свести у јавности о проблему превременог рађања. Једна од тих активности је осветљавање познатих грађевина декоративном расветом љубичасте боје, будући да је то боја која симболизује ову тему.
Богатић је и ове године место у коме ће се симболично обележити Дан превремено рођене деце, па ће сутра увече, у знак подршке храбрим малим дивовима, у центру сијати светла у љубичастој боји.
Мачва инфо

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa