Инфо

17. новембар 2018.17. нов 2018.

Синидакат тражи 15 одсто веће плате за све запослене у здравству

Представници гранског синдиката здравства и социјалне заштите Независност најавили су данас у Нишу да ће на престојећем састанку у Министарству здравља Србије предложити подједнако повећање плате од 15 одсто за све запослене у систему здравствене заштите.
Потпредседседник тог синдиката Миодраг Стојковић подсетио је на коференцији за новинаре у нишком Клиничком центру да је Влада Србије најавила повећање плате од девет одсто за лекаре, 12 одсто за медицинске сестре и техничаре и осам одсто за остале запослене у здравству.
"За уторак је заказан састанак због колективног уговора који истиче 1. јануара, али пробаћемо да нађемо неко конструктивно решење и у вези повећања плата како би сви били једнако задовољни", казао је Стојковић и додао да синдикат Независност ни са једним Министарством здравља није имао тако добру сарадњу као са садашњим.
Он је казао и да се тај синдикат неће придружити протесту Синдиката запослених у здравству, заказаном за 22. новембар испред Владе Србије у Београду јер како је рекао, чланови Независности "никада нису протестовали у фази преговора".
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa