Инфо

26. новембар 2018.26. нов 2018.
Лажним играма на срећу до личних података грађана

Лажним играма на срећу до личних података грађана

(Бета) - Шест особа из Шида и једна из Београда ухапшене су организовали лажне игре на срећу на друштвеним мрежама и на тај начин долазили до личних података грађана, саопштио је данас МУП.
Ухапшени Д.Д (1998) из Београда се сумњичи да је организовао шесторицу ухапшених из Шида да за новчану накнаду, доводећи у заблуду оштећене да учествују у наградној игри познатих брендова на друштвеној мрежи "Фацебоок", прикупљају личне податке грађана.
Осумњичени се терете да су у дужем временском периоду на друштвеној мрежи објављивали лажне наградне игре привредних друштава и брендова "Хуањеи цоммуницатионс", "ИДЕА Супермаркети", "НИС Србија", "ДИС хипермаркети", "Комерцијална банка", "НЛБ банка", "ЛИДЛ Србија", "ЕРСТЕ банка Србија", "АСУС Србија", "ВИТОРОГ", "СТИХЛ", "ДЕЛХАЗЕ", "Маџи Србија", "Хусqварна-Продуцтс", "ФИАТ Србија" и других.
Они су, како се сумња, служећи се лажним наградним играма познатих привредних друштава или брендова од учесника тражили да им доставе фотографије или скенирани лични документ, углавном личне карте или пасоше, на којима се виде њихове фотографије, адресе, бројеви телефона и други лични подаци у циљу даље злоупотребе личних података.
Сумња се да су на тај начин неовлашћено прибавили фотографије личних докумената од више хиљада грађана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa