Инфо

8. децембар 2018.8. дец 2018.
Општина Богатић регресира превоз средњошколаца

Општина Богатић регресира превоз средњошколаца

Захваљујући хитној интервенцији општине Богатић, после прихватања повећања цена комуналних услуга у јавном линијском превозу путника у друмском саобраћају, који на простору ове локалне самоуправе обавља "Мачва експрес" ДОО Бадовинци, ублажено је незадовољство највећег броја корисника њихових услуга. Наиме, општина је пристала да средњошколцима са пребивалиштем на њеној територији, који похађају средње школе на удаљености до 40 километара од места становања, регресира цену месечне карте у износу до 50 одсто од цене карте у јавном превозу (са повећањем). Тако родитељи ових ученика неће на својим џеповима осетити повећање ових цена које у "Мачви експрес" оправдавају чињеницом да цене карата за превоз нису мењали протекле четири године, а бројни трошкови које морају да плате су вишеструко увећани.
Поводом ове општинске одлуке, потребно је само да се заинтересовани уз одговарајућу документацију обрате Одељењу за општу управу, заједничке послове и Друштвене делатности Општинске управе, које доноси решења по сваком појединачном захтеву у року од 30 дана од дана подношења захтева.
Тако ће поред регресиране цене возних карата за основце у износу од 100 процената, општина, бар првих годину дана колико одлука траје платити регресирану цену карата и за средњошколце у износу од 50 одсто.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa