Инфо

10. децембар 2018.10. дец 2018.
Данас пресуда Шарићу

Данас пресуда Шарићу

Веће Специјалног суда изрећи ће данас у поновљеном поступку првостепену пресуду Дарку Шарићу, оптуженом за шверц више од пет и по тона кокаина из Јужне Америке у Европу, јер је првобитну одлуку којом је кажњен на двадесет година затвора Апелациони суд укинуо.
У недавно изнетој завршној речи, Тужилаштво је затражило поново максималну казну за Шарића и друге окривљене и навело да су зарадили 47 милиона евра продајом кокаина. Као доказе представило је, како је навело, бројне прислушкиване разговоре, шифрарник за комуникацију као и књиговодствену књигу за новац од дроге.
Статус сведока сарадника имало је троје окривљених, са деветоро окривљених је закључен споразум о признању кривице а троје оптужених је ослобођено оптужбе.
Одбрана Шарића тражила је ослобађајућу пресуду, тврдећи да нема доказа да је организовао неку криминалу групу за шверц дроге. Он је, оспоравајући сведоке сараднике, за најважнијег од њих рекао да је богато награђен да га "лажно оптужи".
У подизање оптужнице, бранио се Шарић, умешала се тадашња власт.
Апелациони суд је, одлуком којом је случај вратио на поновно суђење, оценио да је веће Специјалног суда пропустило да "ближе одреди и опише које радње су окривљени понаособ предузели".
Учињена је, сматра, и битна повреда кривичног поступка јер је у већу био судија који је раније одлучивао о потврђивању оптужнице.

Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa