Инфо

25. децембар 2018.25. дец 2018.
ЗЕП-Зелени раскинули коалицију са ЛСВ коју су оптужили да посредно брани режим Александра Вучића

ЗЕП-Зелени раскинули коалицију са ЛСВ коју су оптужили да посредно брани режим Александра Вучића

БЕОГРАД, 25. децембра 2018. (Бета) - Зелена еколошка партија-Зелени (ЗЕП) саопштила је данас да је раскинула коалиционе споразуме са Лигом социјалдемократа Војводине (ЛСВ) на свим нивоима због како се наводи, "посредног учешћа" руководства ЛСВ-а "у одбрани тоталитарног режима Александра Вучића".

Председник ЗЕП-Зелени Дејан Булатовић оптужио је руководство ЛСВ-а да посредно учествује у одбрани режима Александра Вучића "не само све учесталијим вербалним нападима на опозиционе политичке организације, већ пре свега покушајима да дискредитује масовне градјанске протесте који се дешавају сваке суботе у Београду".

"Са Ненадом Чанком сам пријатељ више од 20 година и са жаљењем кажем да је он моје највеће политичко разочарање. У моменту када се незадовољство народа излило на улице, дужност сваког истинског опозиционара јесте да протесте подржи, а све супротно томе иде у корист режима", рекао је Булатовић а пренео Савез за Србију чији је ЗЕП-Зелени члан.

Наводећи да ће одборници ЗЕП-Зелени убудуће наступати самостално у локалним скупштинама, Булатовић је позвао грађане да се "у што већем броју" придруже протестној шетњи у суботу, 29. децембра у Београду.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa