Инфо

14. јануар 2019.14. јан 2019.
ДС осудила ширење мржње према женама

ДС осудила ширење мржње према женама

Демократска странка (ДС) оценила је данас да мржња према женама у јавном простору не сме бити начин политичке борбе и осудила појаву непримерених текстова у којима се на недостојан начин пише о женама на јавним функцијама.
"Рад и одлуке сваке жене у јавном простору је подложан оцени и критици, али ни једна жена не сме бити изложена увредама, дискриминацији, деградацији или насиљу... Јучерашњи напис Жељка Веселиновића и каснији одговор Ане Брнабић су недопустиви у Србији коју желимо да направимо", навела је ДС у саопштењу.
Та странка је оценила да мржња према женама у јавном простору не сме бити начин политичке борбе и навела да ће се увек борити против злоупотребе теме родне равноправности и положаја жена у друштву, као и жена уопште.
"Верујемо да као и код нас у ДС тако и код других годишњица политичког убиства Оливера Ивановића изазива повећану емоционалну осетљивост. Зато, заједно и са грађанкама и грађанима који већ недељама протестују тражимо да се убице и налогодавци овог гнусног убиства пронађу и процесуирају. Позивамо све учеснике јавног живота на одговорност за изговорену и написану реч и одустајање од злоупотребе жена у дневнополитичке и пропагандне сврхе", навела је та странка.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa