Инфо

20. јануар 2019.20. јан 2019.
Ђилас: Никога нисам напао, опсовао сам јер су ме вређали пред децом

Ђилас: Никога нисам напао, опсовао сам јер су ме вређали пред децом

БЕОГРАД, 20. јануара 2019. (Бета) - Један од оснивача Савеза за Србију Драган Ђилас одбацио је вечерас као нетачне наводе левичарске организације Маркс21 да је напао њихове активисте током суботњег протеста "Један од пет милиона" али је признао да их је опсовао, наводећи да је то била "људска реакција" јер су га како је рекао "вређали пред децом".

Ђилас је у писаној изјави навео да је током протестне шетње центром Београда сустигао групу младих људи који су га вређали и да је прошао поред њих без реакција, али да су они кренули ка њему и дошло је до вербалног конфликта са његовим пријатељима, а не телохранитељима како је навела организација Маркс2, јер телохранитеље нема.

Према његовим речима по завршетку шетње иста група сачекала га је испред књижаре Вулкан где је ушао са децом, и почели су да скандирају исту паролу, те да им је он рекао да није у реду да то вичу када је с децом, и продужио, али су они наставили.

"Стао сам пред њих, док је Ива одвела Ану и Вука 15-ак метара даље и питао их да ли њихови родитељи знају како се понашају. Пошто нису престајали, опсовао сам их, што наравно није исправно. У наш конфликт умешао се пријатељ који је био са нама и један градјанин који је пролазио и видео шта се дешава и раздвојили су нас", навео је један од оснивача Савеза за Србију.

Ђилас је изразио жаљење што је опсовао активисте организације Маркс21 али и додао да је то била "крајње људска реакција", а како је додао, због увреда које су му упутили активисти Маркса21 извињавали су му се други учесници у протестној шетњи који су ходали испред, а међу њима и представници синдиката Поште.

"Није требало да псујем, жао ми је због тога, али питам свакога како би се он понео да му се деси нешто овако. То што се бавим политиком не даје ми право никога да вредјам, али не даје право ни другима да се овако понашају, посебно када сам на улици са својом породицом", навео је Ђилас у писаној изјави.

Претходно је организација Маркс21 оптужила Ђиласа да је након суботње протестне шетње у Београду "вређао и псовао" њихове активисте које је како се наводи, називао лудацима којима је потребно лечење.

"По завршетку протеста, лидер Савеза за Србију поново се појавио у близини наше групе и добацио нам: 'Имате 20 година, јел' вам знају родитељи где сте?' У вербалном окршају који је уследио, на критике да је његова политика опљачкала наше родитеље и отерала читаве генерације у сиромаштво,Ђилас је почео да нас вређа, псује, говори нам да смо луди и да треба да се лечимо. Тираду је завршио мизогином и хомофобном псовком и окренуо се и отишао у пратњи телохранитеља", стоји у саопштењу организације Маркс21.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa