Инфо

23. јануар 2019.23. јан 2019.
Одржана трибина "Прихватимо различитост јер нас она спаја"

Одржана трибина "Прихватимо различитост јер нас она спаја"

Трибина под називом „Прихватимо различитост јер нас она спаја“ у којој су учествовали родитељи чија деца похађају ОШ „Свети Сава“, дефектолози и стручна лица, одржана је у просторијама Културног центра у Шапцу. Повод је била промоција збирке песама “Касни сати“ младе ауторке Јелене Милић Шалака, чија је жеља да средства од продаје сто примерака кљиге буду донирана за набавку дидактичког материјала који се користи у свакодневном раду у школи.

Трибину је водила библиотекарка Александра Вуковић Курдулић, а са каквим се све изазовима сусрећу родитељи, деца и запослени у ОШ „Свети Сава“, присутне су упознали Весна Павловић, председница „Удружења особа са аутизмом“, Катарина Ивановић, председница Удружења „Да будемо сви једнаки“, мајке деце са посебним потребама Ана Младеновић и Марија Скворица, и представнице ОШ „Свети Сава“ Јелена Мањенчић и Јелена Ђурђевић.

Весна Павловић, је након представљања Удружења (чија је, сходно чињеници да појединац у систему не може ништа сам да уради, основна мисија повезивање), ширу дискусију започела је истичући значај препознавања проблема код деце, потом прихватања.
- Док нисмо добили просторије од Шабачке цркве, били смо „невидљиви“. Meђутим, у последње време постоји тенденција да се људи више учлањује. Имамо 27 деце, иако сви знамо да их има много више у овом граду. Још увек постоје предрасуде које нажалост не можемо да срушимо. Људи се крију јер не могу да се суоче са собом. Многи проблем игноришу, што за дете није добро – истиче Павловићева и додаје да је рана дијагностика у периоду од 3 године од рођења најбитнија...
Опширније у штаманом издању

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa