Инфо

4. фебруар 2019.4. феб 2019.
Додела ИПАРД средстава за производњу млека, меса, воћа, поврћа и усева

Додела ИПАРД средстава за производњу млека, меса, воћа, поврћа и усева


ПРОКУПЉЕ, 4. фебруара 2019. (Бета) - Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије расписало је други јавни позив за доделу ИПАРД подстицајних средстава Европске уније за производњу млека, меса, воћа, поврћа и усева, изјавила је данас саветница у Пољопривредно стручној служби Прокупља Снежана Јовић.

Према њеним речима, главни циљ ИПАРД програма Европске уније је помоћ пољопривредним производјачима и прерадјивачима сеоских подручја да унапреде своје капацитете и припреме се за европске стандарде у области пољопривреде.

"За средства из ИПАРД програма могу да конкуришу физичка лица - носиоци комерцијалног регистрованог породичног газдинства, предузетници, привредно друштво и земљорадничке задруге са ширег подручја Прокупља", саопштили су из Градске управе у том месту.

Износ подстицаја у сектору меса, воћа и поврћа је од 10.000 до милион евра, а у сектору млека од 10.000 до два милиона евра.

Рок за подношење документације је 11. март а све информације заинтересовани могу да добију у просторијама Пољопривредне стручне службе у Прокупљу, казали су у Градској управи.

Министарство пољопривреде планира да до краја године распише још четири јавна позива за доделу средстава из ИПАРД програма.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa