Инфо

4. фебруар 2019.4. феб 2019.
Обрадовић (Двери): Вешала су провокација СНС да би се скренула пажња јавности

Обрадовић (Двери): Вешала су провокација СНС да би се скренула пажња јавности



ЧАЧАК, 4. фебруара 2019. (Бета) - Председник Двери Бошко Обрадовић одбацио је данас у Чачку оптужбе српских власти да су Двери, или друге опозиционе странке Савеза за Србију, одговорне за инцидент са вешалима на протесту у Београду и оценио да је то "још једна провокација Српске напредне странке (СНС)" с циљем скретања пажње јавности са протеста и других важних државних тема.

Обрадовић је на конференцији за новинаре у Чачку рекао да се Двери противе сваком облику насиља и да се залажу за мирне и достојанствене протесте против власти и изразио сумњу да је човек који је носио вешала "убачен од СНС како би се пажња јавности скренула са протеста и важних државних тема".

"Више од 24 сата траје бесомучна медијсака харанга у свим државним медијима против Двери и Савеза за Србију. Док се држава распада имамо причу о вешалима, а не зна се кад их је и ко донео на протест и да ли је он радио у дослуху са властима. Онај ко има интерес да изазове инциденте је власт, а не опозиција. Властима је грозничаво потребно да баци сенку на протесте на којима за два и по месеца колико се одржавају није били ниједног инцидента", рекао је Обрадовић.

Он је истакао да ниједан од државних медија није објавио да је протеклог викенда у више од 50 градова у Србији одржан протест против власти, већ им је потребно да, како је рекао, "разним бесмислицама" пуне медијске садржаје како градјани не би обратили пажњу на формирање војске Косова, одузимање Трепче од Србије и пореговоре измедју председника Србије Александра Вучића и председника Косова Хашима Тачија.

Обрадовић је додао и да су прошле недеље започети разговори измедју опозиционих странака о томе како треба да изгледа Србија након смене Александра Вучића и да нема несугласица, као и да је усаглашено 90 одсто тачака.

"Опозиција је јединствена да неће изаћи ни на једне изборе, док они не буду фер и поштени и док се не ослободе државни медији, а пре свега јавни сервис - РТС. Договорено је и да опозиција напусти све скупштине од републичког до локалног нивоа, али то не значи да напуштамо и наше посланичке дужности, наставићемо да примамо градјане, да обилазимо градове и села и бавимо се свим важним питањима", рекао је Обрадовић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa