Инфо

6. фебруар 2019.6. феб 2019.
Теленору награда за најбољу мрежу

Теленору награда за најбољу мрежу


БЕОГРАД, 6. фебруара 2019. (Бета) - Компанији Теленор Србија уручена је данас награда за најбољу мрежу према тесту независног мерења квалитета мобилних мрежа који је урадила медјународна компанија П3.

Генерални директор Теленора Србија Мајкл Мишел рекао је на конференцији за новинаре да је компанија "почаствована том престижном наградом и да је она резултат напорног рада и дугорочних улагања".

"Када планирамо развој мреже, пре свега, водимо се потребама наших корисника. Ово признање је резултат напорног и дуготрајног рада са стратешким партнерима, продавцима и свим сарадницима", рекао је Мишел.

Додао је да 4Г мрежа покрива 96 одсто популације, а да је "фокус на стабилној конекцији".

Теленор се, према његовим речима, доста усредсредјује на иновације и на могућност преласка на 5Г мрежу.

Мишел је рекао да су истраживања показала да је корисницима важан приступ подацима, па ће нове инвестиције бити усмерене у тај сектор и у инфраструктуру.

Он је подсетио да је Теленор Србија пре неколико месеци добио награду за најбољу мрежу и од Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ).

Директор П3 компаније Хакан Екман рекао је да та фирма мери квалитет мобилних мрежа у више од 120 земаља света и да на основу њихових резултата оператори унапредјују перформансе својих мрежа.

Он је рекао да је тест урадјен на територији Србије на којој живи 57 одсто популације и да је узето десет милиона узорака од 7.000 корисника.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa