Инфо

6. фебруар 2019.6. феб 2019.
Лончар: Епидемија грипа пријављена у Пироту и Ужицу

Лончар: Епидемија грипа пријављена у Пироту и Ужицу




БЕОГРАД, 6. фебруара 2019. (Бета) - Министар здравља Србије Златибор Лончар изјавио је данас да је досад епидемија грипа пријављена у Пироту и Ужицу и најавио да се у наредних неколико недеља очекује повећање броја оболелих и вероватно проглашење епидемије у још неким местима.

"У Србији је до сада са симптомима сличним грипу пријављено 68.516 људи, што је за 10 одсто више у односу на прошлу годину, због чега су забрањене посете болницама и породилиштима", рекао је Лончар новинарима у Београду.

Он је рекао да је од почетка сезоне грипа у Србији умрло шесторо људи због компликација које могу да се повежу с грипом, али је навео да је у земљама региона, као и у остатку Европе и света, много већи проценат обољевања и умирања од грипа.

Лончар је рекао да је у САД прошле године од грипа умрло 70.000 до 80.000 људи.

Он је рекао да је Србија ове године имала највећи обухват вакцинацијом у последњих 10 година и да је то један од разлога због чега је имала мањи број оболелих и умрлих у односу на земље окружења.

Министар је позвао све градјане да редовно перу руке, проветравају просторије, избегавају затворен простор и узимају што више витамина, јер је то превентива која у овом моменту може да помогне.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa