Инфо

22. фебруар 2019.22. феб 2019.
Један од пет милиона:Шабац је чивија у напредњачком точку

Један од пет милиона:Шабац је чивија у напредњачком точку

Вечерас је у Шапцу опет одржан протест под слоганом "Један од пет милиона". Грађани су се окупили испред Старе робне куће, где су потписивали "Споразум са народом", а након тога наставили у протестну шетњу. Окупљенима су се обратили новинар Срђан Шкоро, др Миодраг Јовановић, професор на Правном факултету у Београду, а у име омладине говорио је Урош Ракић, ученик Медицинске школе.

Миодраг Јовановић се осврнуо на изјаву премијерке Ане Брнабић да је у Србији сиромаштво готово искорењено.
-Човек мора бити или екстремно безобразан то да изјави или, напросто, слеп за све оно што сваки грађанин пролазећи улицама градова Србије може да види, а то су бескућници, просјаци, али и они који једва састављају крај с крајем са својом поштено зарађеном пензијом или платом, рекао је Јовановић.

У име младих, грађанима се обратио Урош Ракић рекавши да омладина масовно одлази из земље и да се то мора променити, док је Шкоро изјавио да је Шабац ,,чивија у напредњачком точку која их жуља".
-Сви градови морају бити слободни, као што је Шабац, и сви градови морају да добију демократску и озбиљну власт. Имамо "Споразум са народом". Онога тренутка када је Вучић то назвао гомилом глупости, знајте да је то прва ствар, изјавио је Шкоро.
Следеће окупљање најављено је за 1. март у 18 часова на истом месту.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa