Инфо

13. март 2019.13. мар 2019.

Позив Министарства државне управе локалним самоуправама

Министарство државне управе и локалне самоуправе позвало је општине и градове да пријаве пројекте који ће потпуно или делимично бити финансирани из буџетског фонда за локалне самоуправе са укупно 489.365.000. динара, а рок за пријављивање је 1. април.
Министар локалне самоуправе Бранко Ружић рекао је ће се ове године из тог фонда финансирати и пројекти смањења ризика од климатских промена, елементарних непогода и слично, наведено је у саопштењу тог министарства.
"У протеклој деценији смо се суочили са великим поплавама и земљотресима. Зато део средстава усмеравамо на превентивно деловање, како би заштитили имовину локалних самоуправа и градјана", казао је Ружић.
Градови и општине могу пријавити између осталог пројекте који доприносе бржем увођењу е-Управе и савремених информационих технологија, пројекте организације културних спортских, туристичких и других манифестација, као и пројекте превентивног деловања на смањењу ризика од климатских промена, елементарних и других непогода, наводи се у саопштењу министарства.
Све информације за учешће на јавном позиву, јавни позив и потребни обрасци могу се преузети са сајта Министарства (mduls.gov.rs).
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa