Инфо

21. март 2019.21. мар 2019.
НИН: Да су реализоване најављиване мегаломанске инвестиције Србија би била земља благостања

НИН: Да су реализоване најављиване мегаломанске инвестиције Србија би била земља благостања

(Бета) - Да су се реализовале све мегаломанске инвестиције које су власти у Србији најављивали претходних деценија Србија би данас била земља са мањком радне снаге, двоструко већим стопама раста и извоза, земља среће и благостања, пише НИН.

Недељник је у новом броју подсетио на нереализоване најављиване инвестиције, као што је фабрика чипова за авиоиндустрију арапске компаније Мубадала и улагања арапским инвеститора од милијарду евра.

Неизвесан је и долазак немачке компаније Тенис са којом је 2015. године потписан Меморандум о разумевању за узгој три милиона товних свиња годишње у Србији. Тај инвеститор још није одлучио да ли ће у Србији да почиње бизнис.

"И немачки Мерцедес је долазио у Србију увек када је политичарима био потребан довољно јак инвестициони предизборни адут", навео је НИН.

По писању тог недељника, прошлонедељна радикализација грађанских протеста у Београду послужиће председнику Србије Александру Вучићу као алиби за евентуални недолазак немачког Фолксвагена у Србију.

"Тако је било и када је својевремено, 2012. године, тадашња власт предвођена Борисом Тадићем и Демократском странком уочи избора месецима најављивала долазак италијанског Данијелија, који је у Шапцу требало да инвестира пола милијарде ервра у погон за производњу опреме за индустрију гвожђа и челика, а након што је инвеститор одустао за кривца је проглашена победа Томислава Николића на председничким изборима те године", подсетио је НИН.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa