Инфо

21. март 2019.21. мар 2019.
Извештај о раду Градске управе:  Службеници ефикаснији за 4 одсто

Извештај о раду Градске управе: Службеници ефикаснији за 4 одсто

Градска управа града Шапца у 2018. години повећала је ажурност за четири одсто у односу на претходну годину, наводи се у Извештају о раду Градске управе који је данас усвојило Градско веће.
Укупан број разматраних предмета у претходној години је 80.887.

На Јединствени шалтер грађани су предали 36.135 захтева, што је за 4.133 више него прошле године. Ови подаци потврдили су да је концепт Јединственог управног места добро решење, јер службеници на Јединственом шалтеру примају захтеве, прикупљају документацију, дистрибуирају захтеве надлежним установама и напослетку грађанима доставља решење или одлике.
То практично значи да грађани долазе на једно место, а не као раније на више шалтера, а затим градска администрација по службеној дужности обавља остале послове у својој надлежности.

Квалитет услуге и ефикасност рада повећани су увођењем е-писарнице, а након реализације пројекта “Јединствено управно место” за који је Градска управа већ добила новац на конкурсу Министарства државне управе и локалне самоуправе, очекује се још већа ефикасност у раду и додатни бенефити за грађане.
Јединствени шалтер у Шапцу био је пример добре праке за дефинисање закона којим се успоставља Јединствено управно место.



Раније је најављено да Шабац у наредним месецима једини у Србији уводи финансијско управљање и контролу што ће овај град сврстати међу најефикасније локалне самопуправе у Србији.

У наставку седнице чланови Градског већа су разматрали и усвојили Извештај о реализацији плана имплементације ревидиране стратегије одрживог развоја града Шапца за 2019. годину и Оперативни план мобилног тима за социјалну инклузију Рома за 2019. годину.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa