Инфо

22. март 2019.22. мар 2019.
Апел НУНС-а: Новинарима омогућити безбедно извештавање са протеста

Апел НУНС-а: Новинарима омогућити безбедно извештавање са протеста

БЕОГРАД, 22. марта 2019. (Бета) - Независно удружење новинара Србије (НУНС) позвало је данас све актере протеста који се одржавају широм Србије да обрате посебну пажњу на новинаре и омогуће им да несметано раде свој посао.
"Након догађаја на протестима прошлог викенда у Београду, али и инцидената који се дешавају на протестима на локалном нивоу, НУНС оцењује да су новинари доведени у ситуацију кризног извештавања, које захтева посебне мере. Апелујемо на све стране - и на организаторе протеста и на државне органе, а посебно на полицију и Жандармерију, да заштите новинаре и омогуће им безбедно извештавање са догађаја", наводи се у саопштењу.

НУНС је апеловао и на редакције да јасно и недвосмислено обележе своје новинаре који покривају протесте и на тај начин их визуелно издвоје од осталих страна и додатно заштите.
"Упозоравамо да је безбедност наших колега који извештавају са протеста основни предуслов за објективно и правовремено информисање јавности, а да су недавни инциденти показали да су они на лицу места препуштени сами себи што може бити врло опасно по њихову безбедност", додаје се у апелу НУНС-а.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa