Инфо

22. март 2019.22. мар 2019.
У част и сећање

У част и сећање

Трећу годину Шабац је један од домаћина организатора квалификационог турнира у малом фудбалу такмичења "Играјмо за 16" који организује Радио телевизија Србије. Јавни сервис кроз низ турнира у Србији чува сећање на 16 настрадалих колега у бобардовању зграде ове медијске куће 1999. године током НАТО агресије на СР Југославију. Велики, финални турнир је у Београду, а пут до њега води преко квалификационих турнира у више градова Србије, а већ неколико година је на мапи и Шабац.
За разлику од претходних, овогодишњи шабачки турнир окупља више учесника него до сада, пријављено је осам екипа и први пут ће трајати два викенда. У недељу, 24. марта су заказани четвртфинални дуели, као и финале у женској конкуренцији, док су полуфинала и финале седам дана касније. Оба такмичарска дана су у хали "Зорка".
-Наша медијска кућа се сувише суочавача са трагедијама. Губили смо колеге у безумљима рата, агресијама, животи су нестајали у тренутку, без повода и разлога. Наша обавеза и најмање што можемо да урадимо је да сачувамо сећање на њих, а изабрали смо спорт као једну од најбољих активности, ону која је промоција здравог ривалитета, лепоте, спорт као симбол радости и туге, спорт као вид борбе против ужаса и безумља. Хвала велико свима који организују турнир и чува сећање на оне који су изгубили животе радећи свој посао предано, на понос професије - истакла је на конференцији за медије Тања Димитрић Мијаиловић, уредник шабачког дописништва РТС.
-Ко год се бавио спортом, професионално или рекреативно, зна како је диван осећај после тренинга, утакмице, спортског дружења. Као народ смо дуго пуни негативне енергије, погрешно усмереног набоја и нема боље активности од спорта да се то усмери без последица. Ово је промоција спорта и чувања успомене на жртве агресије, жртве које су без кривице напустиле овај свет - додао је градски Већник за спорт Драган Николић.
Турнир стартује у недељу од 10 часова у хали "Зорка".

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa