Инфо

26. март 2019.26. мар 2019.
СББ: Ускоро и на Д3 палтформи распоред телевизија са националном фреквенцијом као и до сада

СББ: Ускоро и на Д3 палтформи распоред телевизија са националном фреквенцијом као и до сада


Кабловски оператер СББ данас је саопштио да корисници његових ЕОН и Тотал ТВ платформи имају исти распоред телевизија са националном фреквенцијом као и до сада, као и да ће на платформи Д3 ускоро бити идентичан распоред.

Како је наведено, од данас телевизија Нова С је на броју 1 на платформама ЕОН и Тотал ТВ, телевизија Н1 је на новој позицији под бројем нула (0), а да су све телевизије које имају националне фреквенције на истим позицијама које су имале и раније.

Корисници платформе Д3, једини су којима је за једно место привремено померена нумерација канала, јер Јунајтед група (Унитед Група), у оквиру које послује СББ, још ради на техничком решењу које ће подразумевати идентичну нумерацију канала за телевизије са националним фреквенцијама, као што је било и раније, навео је СББ.

"Због свега наведеног, верујемо да не постоји ни један разлог за теорије завере које су већ отпочеле у појединим медијима, јер је наш циљ само да омогућимо гледаоцима лакши избор квалитетног програма, тако што ће убудуће распоред канала почињати од броја нула", истиче се у саопштењу СББ-а.

Како је наведено, телевизији Нова С, која као и телевизија Н1 послује у саставу Јунајтед групе, намењена је позиција 1 на даљинском управљачу јер је намера да се корисницима омогући "најбоља услуга и најбоље искуство гледања телевизије".

"Телевизија Н1 је, верујемо, већ изградјен бренд препознат код публике по најквалитетнијем информативном програмому и верујемо да ће се гледаоци лако навићи на број нула на даљинском управљачу", навео је СББ и подсетио да корисници ЕОН, Тотал ТВ и Д3 платформи увек имају могућност да направе омиљену листу канала и поредјају их према својим интересовањима, тако да свако има могућност слободног избора.

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) данас је донео одлуку којом упозорава СББ да је обавезан да поштује одредбе члана 100 Закона о електронским медијима и да одмах врати распоред канала какав је раније био.

Члан 100 Закона о електронским медијима предвидја да је "оператор дужан да приликом дистрибуције медијског садржаја поштује логичку нумерацију канала, коју одређује Регулатор узимајући у обзир природу медијске услуге и зону покривања за коју је издата дозвола за пружање медијске услуге".

У допису РЕМ-а СББ-у наводи се да "непоштовање утврђених обавеза као и непоштовање одлука Регулатора повлачи за собом све законске последици и представља основ за одговорност за настале последице на тржишту" и "евентуалне штете коју на овај начин трпе пружаоци медијских услуга" због померања редоследа канала.

РЕМ је позвао СББ на седницу Савета РЕМ-а који ће се одржати у петак, 29. марта, у циљу изјашњавања поводом поштовања посебне обавезе оператора електронских комуникационих мрежа за дистрибуцију медијских садржаја.

Савет РЕМ-а је јуче поднео захтев за покретање прекршајног поступка против СББ-а са образложењем да тај оператор није обавестио Регулатора да је програм Радио-телевизије Србије (РТС) померио иза страних канала.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa