Инфо

11. април 2019.11. апр 2019.
Блиц: Шешељ нам узалуд прети, нећемо се повући пред хуљом

Блиц: Шешељ нам узалуд прети, нећемо се повући пред хуљом

У претећем и примитивном тону, хашки осудјеник коме је судјено због распиривања мржње и подстицања ратних злочина, Војислав Шешељ, сада је запретио Блицу, главном и одговорном уреднику Предрагу Михајловићу и директору Веселину Симоновићу, упоредивши притом Блиц са Дневним телеграфом убијеног Славка Ћурувије, пише Блиц у данашњем броју.

Шешељ прети Блицу, наводи се у тексту, зато што тај лист бескомпромисно води борбу против свега што представљају он и његова ретроградна политика и насилничка идеологија усмерена искључиво ка подстрекивању зла у овом друштву.

"Најпрљавији", "најпокваренији", само су неки од епитета које је Шешељ у свом последњем обрачуну, започетом на Твитеру, залепио Блицу.

Шешељ је вероватно изнервиран насловном страном дан раније, на којој се, како се наводи у тексту, нашао захваљујући умоболним претњама посланици Александри Јерков и јасним захтевом Блица да држава таквом силеџијству стане на крај.

Блиц очито врло озбиљно жуља осуђеног ратног злочинца, због тога што, поручују те новине, упорно скреће пажњу на то колико је његово деловање опасно, али и на све гадости, прозивке и увреде које без санкција сеје у јавној сфери, инсистирајући управо на томе да је реч о хашком осуђенику.

Међутим, оно што је најтужније, пише даље Блиц, јесте што све ово пролази без икаквих последица и што они који треба да реагују, пре свих институције државе, остају неме на Шешељеве "испаде".
Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa