Инфо

11. април 2019.11. апр 2019.

Војни синдикат се придружује министру Вулину у штрајку глађу

Војни синдикат Србије саопштио је данас да ће се придружити штрајку глађу у који ће, према наводима медија, ступити министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин.

Из тог синдиката су навели да су председници парламента Маји Гојковић већ упутили захтев да одобри председнику синдиката Новици Антићу да са члановима Управног одбора уђе у Скупштиниу и да са министром одбране почну штрајк глађу.

"Уколико се то не дозволи, у суботу чланови Управног одбора разапеће шаторе испред националног парламента, како би дали адекватан одговор Вулиновом театралном чину", пише у саопштењу синдиката.

Како су истакли, "не улазећи у политиканске мотиве, и не подржавајући ни једну политичку странку нити лидера, ВСС је мотивисан искључиво кршењем људских права, Устава, повеља УН, синдикалних права, пљачком буџета и тортуром министра Вулина у претходне три године".

"Овај лажни левичар, и најбогатији капиталиста међу социјалистима грубо злоупотребљава актуелни тренутак и у свом идопоклоништву иде испод граница доброг укуса. Његов театар апсурда засенио је и монтипајтовски смисао за хумор. Слично би било да су на суђењу у Нирнбергу нацистички генерали штрајковали глађу због постојања концентрационих логора у коме су страдали Јевреји", навели су из Војног синдиката Србије.

Како су оценили, тиме се наноси непроцењива штета угледу Србије.

"И то у осетљивом геополитичком тренутку, где чак и вође Шиптара на Космету, осведочени терористи којима Вулин на тацни нуди вековне српске територије показују озбиљнију државничку мудрост. Брука и срамота!", навели су из синдиката.

"Вечерње новости" су објавиле да је министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин одлучио да ће сутра почети штрајк глађу у Скупштини Србије са групом посланика у жељи да укажу на "насиље које спроводе (лидер Двери) Бошко Обрадовић, (један од лидера Савеза за Србију) Драган Ђилас и (председник Народне странке) Вук Јеремић".

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa