Инфо

13. април 2019.13. апр 2019.

Завршена протестна шетња, очекује се обраћање лидера опозиције

(Бета) - Протестна шетња учесника скупа "Један од пет милиона" завршена је вечерас око 18.30 испред Дома Народне скупштине а раније је најављено да ће се са бине обратити опозициони лидери.

На челу колоне налази се транспарент "Сви као један - Србија" коју носе лидери опозиције.

Шетња је почела око 17.30 а учесници су прошли поред Владе Србије, преко Трга Славија и Београдске улице дошли поново до Трга Николе Пашића.

У тренутку када је чело колоне било на углу Ресавске и Немањине улице, зачеље колоне је било на раскрсници Кнеза Милоша и Булевара краља Александра.

Скуп је почео око 15.20 а говорили су професор Факултета политичких наука Чедомир Чупић, бивши судија Уставног суда Зоран Ивошевић, новинар Срђан Шкоро, глумац и лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић, драмски писац Синиша Ковачевић и други.

Простор испред Скупштине Србије био је у потпуности испуњен од фонтане на Тргу Николе Пашића до Главне поште. Испуњен је био и почетак Булевара краља Александра, као и Улица кнеза Милоша у висини Пионирског парка.
Људи су се распоредили и у Пионирском парку, углавном по пешачким стазама, као и испред Скупштине града.

Саобраћај у Таковској је заустављен, као и у Булевару краља Александра и испред Скупштине Србије, до Теразијског тунела.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да се на протесту "Један од пет милиона" окупило "између 7.300 и 7.500" људи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa