Инфо

13. април 2019.13. апр 2019.
Стефановић: Захтеви опозиције су смешни

Стефановић: Захтеви опозиције су смешни

(Бета) - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је вечерас да не жели никога да вређа али да су "смешни" захтеви које је опозиција изнела на скупу "Један од пет милиона" у Београду.

"Што се тиче политичких порука, председник (Александар Вучић) ће се изјаснити, као и страначки органи Српске напредне странке и других странака. Ја не желим некога да увредим, али ти захтеви су смешни. То нема неко утемељење ни у снази ни у реалности нити у било чему другом", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у Палати Србија.

На протесту "Сви као један - Један од пет милиона" раније данас су прочитани захтеви за формирање заједничке комисије власти и опозиције за дефинисање фер и поштених изборних услова, избор новог састава Регулаторног тела за електронске медије и избор техничког и уређивачког тима Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине.

Стефановић је рекао да је на скупу учествовало највише између 7.300 и 7.500 људи, а да је у шетњи учествовало нешто више од 5.000.

"Након говора учесника број је кренуо да се осипа, а масовније су почели да одлазе након говора (лидера ПСГ) Сергеја Трифуновића", рекао је он.

Стефановић је негирао да је полиција на било који начин утицала на број људи који су се окупили у Београду и додао да су то све лажне оптужбе на рачун МУП-а.

"Полиција није зауставила ниједан аутобус нити комби са путницима. Ни један једини. Ни један воз није застао или успорио ни због техничког квара. Свако ко је желео да дође у Београду могао је да то учини и имао је могућност", рекао је он и навео да је читав период пред скуп у Београду био испуњен таквом кампањом.

Одговарајући на оптужбе за присуство полиције у згради Скупштине Србије, Стефановић је рекао да је полиција то учинила у складу са законом и захтевом који је стигао из скупштине, тим пре што полиција и иначе стално обезбеђује ту зграду.

Он је рекао да су полицајци били тамо да би спречили евентуално насиље и спаљивање те зграде, али да никоме нису сметали да нормално раде у Скупштини.

Министар је рекао да док је он на челу МУП-а више нико неће моћи да упада у инстутуције нити ће дозволити било какво насиље.

"Неће више упадати у скупштину, неће красти слике и намештај, нити ће да туку жене, посланике, запослене или новинаре", рекао је он.

Он је поновио да је Вучић планирао да се обрати након скупа опозиције али да је одустао када је видео да је број присутних свега око 7.500.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa