Инфо

15. април 2019.15. апр 2019.
Тепић: Осим полиције и посланика владајуће већине у Скупштини били и навијачи

Тепић: Осим полиције и посланика владајуће већине у Скупштини били и навијачи

Председница Клуба самосталних посланика у Скупштини Србије Мариника Тепић изјавила је данас да су у парлементу и около, осим полиције и посланика владајуће већине биле и "одређене групе навијача" током протеста "Сви као један" одржаног у суботу, 13. априла.

Тепић је за Н1 рекла да су они као цивили били видјени да су ушли у Дом народне скупштине, а како је навела "јако велики број њих је био на целом потезу од Косовске улице до Дома синдиката".

"Ми имамо ситуацију у којој полицајци, жандарми у Народној скупштини треба да седе тамо раме уз раме, и да чувају зграду од нас мирних демонстраната, са онима које хапсе сваке недеље. Поуздано, у просторијама Народне скупштине су били људи који нису ни посланици ни полицајци већ људи који припадају одређеним навијачким групама и ја ћу за то тражити одговорност", рекла је Тепић.

Она је навела да су посланици опозиције покушавали три године да успоставе дијалог, упркос кршењу свих парламентарних норми и обичаја, и наводи да је потребно да председница парламента Маја Гојковић буде смењена да би се вратили у парламент.

Тепић медјутим наводи да је разговор са Гојковић могућ, али само ако буде део делегације власти у вези са захтевом опозиције и потписника Споразума са народом.

Уколико захтеви изнети у суботу не буду испуњени, Тепић је рекла да ће се опозиција "организовати у радикализацију односа и према демонстрирању и према захтевима".

"Моја процена је да ћемо морати ипак ући у радикализацију борбе за испуњење наших захтева. (Александар) Вучић неће испунити први рок, али неки наредни ће морати", рекла је Тепић.

Министарство унутрашњих послова Србије (МУП) негирало је данас да су у Дому Народне скупштине Србије у суботу током протеста опозиције биле и одредјене групе навијача.

У саопштењу МУП-а се наводи да Јединица за обезбедјење одређених личности и објеката није пустила у Скупштину никога осим посланика, запослених у парламенту, полицију и акредитоване представнике медија.

"У суботу у згради Народне скупштине није било ниједног навијача, а ширење оваквих лажних вести очигледно има за циљ нарушавање угледа припадника полиције који брину о безбедности највишег законодавног дома", пише у саопштењу.

МУП је апеловао на све да не шире неистините информације и злоупотребљавају полицију за политичке обрачуне, јер тиме полицији наносе штету.
Beta

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa