Инфо

20. април 2019.20. апр 2019.
Протести "1 од 5 милиона" одржани у Ужицу, Ваљеву, Нишу и Шапцу

Протести "1 од 5 милиона" одржани у Ужицу, Ваљеву, Нишу и Шапцу


Протести "Један од пет милиона" одржани су синоћ у Ужицу, Ваљеву, Нишу и Шапцу, а учесници су затражили слободне изборе, медије и институције.

Ужичанима окупљеним на платоу испред Градске куће говорили су посланици Александра Јерков и Балша Божовић.

"Нас ће увек бити више без обзира колико аутобуса Александар Вучић довукао у Београд", поручила је Јерков и додала да су циљеви протеста – слободни избори, медији, институције и грађани. Божовић је рекао да је у Ужицу много више слободних људи него у Београду где су натерани и понижени.

Са протеста у Ваљеву, под називом "Ваљево без страха", послата је порука да грађани који су против власти, нису непријатељи државе и да не дозвољавају да их власт дели и свађа.

Посланик и бивши председник општине Врбас Милан Станимировић рекао је да се шетњама и протестима мора ићи путем борбе за правду, демократију, слободу и за слободне и демократске изборе.

У Шапцу је протест одржан 14. пут, а грађани су, изражавајући незадовољноство радом актуелне републичке власти, рекли да "гледају само у своје двориште и имају заједнички циљ од којег неће одустати". Пре протестне шетње, окупљенима су се обратили Салко Карадаревић и Саво Манојловић из Удружења за заштиту уставности и законитости.

Протест је одржан и у Нишу, а организатори, представници Покрета младих "За Ниш без страха", казали су да након ускршњих празника неће бити окупљања на тргу, већ ће борбу против актуелне власти наставити трибинама и постављањем штандова.
Извор:Н1

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa