Инфо

Берза

  • aero 868 ▲ 0,35%
  • impl 3.790 ▼ -0,03%
  • kmbn 2.300 ▲ 0,04%
  • mtlc 1.800 ⚫ 0,00%
  • niis 599 ⚫ 0,00%
  • tgas 12.803 ▼ -1,52%
(16. април 2020.)
НОСИШ МАСКУ, БУДАЛА СИ? НОСИШ РУКАВИЦЕ, БУДАЛА СИ? ЧЕМУ СВЕ ОВО?

Хајде да будемо паметнији

Хајде да ми будемо паметнији, дa учимо на туђим грешкама, да не дозволимо да се и нама то деси. Хајде да помогнемо људима око нас, млађи смо. Не дозволите да се људи око вас разболе, ми млади ћемо се излечити док можда наши бака и дека неће
Хајде да будемо паметнији
Ако си незадовољан својим животом, ради на себи. Немој се исмејавати људима који се боре за себе, а тиме што носе маске боре се и за тебе. Ти то не разумеш, али да се неко твој разболи, схватио би. Зар стварно то треба да се деси да би разумео неке ствари? Ако не верујеш у вирус, да ли ми треба да ти се смејемо? По овој логици би, јер се смејеш људима који не мисле као ти.

Мени је то јако, јако тужно, јер верујем у искуство старих и њихову изреку „Боље спречити него лечити“. Зато када год видиш људе са маскама нека ти то буде у глави. Сви видимо шта се дешава у свету, а због таквих који су мислили да им вирус не може ништа и нису носили маске се све то и десило. Хајде да ми будемо паметнији, дa учимо на туђим грешкама, да не дозволимо да се и нама то деси. Хајде да помогнемо људима око нас, млађи смо. Не дозволите да се људи око вас разболе, јер ми млади ћемо се излечити док можда наши бака и дека неће.

Помозимо им да не излазе из куће, доносимо им храну, лекове све што им је потребно. Ако их немате помозите комшиници, али највећа помоћ је и за њих и за нас да останемо код куће. Што пре то будемо схватили, пре ћемо да се извучемо из ове ситуације. Нико не жели да летњи распут проведете у кућама, желимо да идемо на излете, море, базене...и све што лето доноси. Зато иако мислите да маске ништа не помажу, оне сигурно не могу да вам одмогу. Носимо их ради превентиве.Путујући по Европи, виђала сам Кинезе да носе кишобране, да би се сакрили од сунца, да по врућини носе маске... нисам их тад схватала. Сада када се дешава све ово, мислим и да су у праву, јер никад не знаш ко је око тебе заражен и на који начин. Ни за Корона вирус нико није знао на почетку, људи су умирали без објашњења.

Зато бих вас молила, да носите маске када излазите, а највише бих вас замолила да не излазите само ако баш морате. Под морање у нашим годинама мислим продавницу, нема школе... не морамо на посао као наши родитељи.
Хајде да будемо одговрни, кафићи ће остати ту где јесу, кафа се неће променити, друштво неће побећи. Сада постоје многе душтвене мреже преко којих можемо да се гледамо и причамо, све постоји само морамо ми да се мало потрудимо.
Не исмејавајмо се никоме, поготово ако тај неко само жели да спаси нечји живот. Можда и јеси управу када кажеш да само „преоптерећени“, али чувати се морамо. И нас и људе које волимо.

Кети Симић

Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji sa organizacijom Free Press Unlimited i uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije

Најновији број

28. мај 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa